Σάλος για τη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια παντόφλες. Bίντεο-ντοκουμέντο

Σάλος για τη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια παντόφλες. Bίντεο-ντοκουμέντο

Αντιδράσεις προκάλεσε ο ζήλος αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη που συνέλαβαν μία 90χρονη επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή, ενώ πουλούσε χειροποίητες πλεκτές παντόφλες στη λαϊκή και κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα για δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. 

Η 90χρονη Σουσάνα Ιλίντζεβα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε: "Μου λένε οι αστυνομικοί άντε, άντε μάζεψέ τα, τα μάζεψα και ξεκίνησα για το σπίτι μου και μου λένε όχι δεν θα πας σπίτι σου, θα μπεις στο περιπολικό. Και με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα... Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα, άνοιξαν την τσάντα μου και κατέγραψαν ό,τι είχα μέσα, μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μετά με πήγαν με το περιπολικό κάπου πολύ μακριά, στο αστυνομικό μέγαρο μου είπαν και με βγάλαν φωτογραφίες, ταλαιπωρήθηκα πολύ".

"Όλη μέρα ήμουν νηστική, μου έδωσαν μόνο νερό που τους ζήτησα, ανέβηκε το σάκχαρό μου, η πίεσή μου, τα πόδια μου πρήστηκαν και πιάστηκαν, πονούσαν, τους τα έλεγα όλα αυτά" πρόσθεσε η γυναίκα μετά το τέλος της περιπέτειάς της.

 Bίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι συμπεριφέρθηκαν στην 90χρονη οι αστυνομικοί

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικοί ζητούν από την 90χρονη που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου να δώσει αποτυπώματα.

Ήδη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά την έκταση που πήρε το θέμα. Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει υπό ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της ηλικιωμένης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία, την οποία να του στείλουν, κάτι το οποίο και έγινε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η κόρη και οι οικείοι της, η 90χρονη γυναίκα παρέμεινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για πάνω από 12 ώρες, ενώ αρνήθηκαν να της δώσουν φαγητό και νερό όταν εκείνη το ζήτησε.

 

με πληροφορίες από ant1 και cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα