Μειώνεται η έκπτωση συνέπειας στο λογαριασμό ρεύματος από τη ΔΕΗ

Μειώνεται η έκπτωση συνέπειας στο λογαριασμό ρεύματος από τη ΔΕΗ

Στο ψαλίδισμα της «έκπτωσης συνέπειας» και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές προχωρά η ΔΕΗ. Το ποσοστό του 15% που δινόταν ως επιβράβευση στους συνεπείς πελάτες, περιορίζεται στο 10%.

Επίσης, μειώνεται η έκπτωση για όσους προπληρώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.

Το ποσοστό από 6% που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί και αυτό από την 1η Απριλίου στο 4%.

Η απόφαση, θα οδηγήσει σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση όσων πληρώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος στην ώρα τους καθώς πρακτικά, η συνολική χρέωση θα αυξηθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. 

Η απάντηση της ΔΕΗ

«Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Η έκπτωση συνέπειας είναι τώρα 15% ενώ η έκπτωση προπληρωμής 6%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα