Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Αυτός είναι ο 24χρονος Εύζωνας που πέθανε ξαφνικά

Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Αυτός είναι ο 24χρονος Εύζωνας που πέθανε ξαφνικά

Βαρύ πένθος στην Προεδρική φρουρά από τον αιφνίδιο θάνατο ενός Εύζωνα το βράδυ της Πέμπτης.

Τη ζωή του αιφνίδια έχασε ένας στρατιώτης της Προεδρικής Φρουράς, στη Μονάδα του, το βράδυ τη Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου. 

Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα τον  ΣΚΑΪ, ο Εύζωνας από την Πάτρα και υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά από τον Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι λίγο νωρίτερα εκτέλεσε κανονικά την υπηρεσία του στον Άγνωστο Στρατιώτη, από τις 19.00 έως τις 20.00. Δε φέρεται να είχε κάποια ενόχληση, όταν πήγε στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς για να ξεκουραστεί, μέχρι που τη  βραδινή επιθεώρηση, όταν και διαπιστώθηκε το πρόβλημα στην υγεία του.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν.

Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδυνό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

Ποιος ήταν ο Πατρινός Εύζωνας

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 24 ετών, ο Σπύρος Θωμάς, με καταγωγή από την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά την Πέμπτη  από την ζωή, όπως αναφέρει το tempo24

Ο 24χρονος εύζωνας, σύμφωνα με το patrasevents.gr, ήταν ένα παλικάρι που αγαπούσε την πατρίδα και που ήθελε να προσφέρει σε αυτή. Υπηρετούσε ως στρατιώτης, είχε ορκιστεί στην ΕΣΣΟ και είχε περάσει από όλη αυτή την διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει κάποιος Εύζωνας, να μπει στην Προεδρική Φρουρά και να βρεθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή.

Ο Πατρινός Εύζωνας ήταν ένα παλικάρι, ένας λεβέντης και όλοι οι φίλοι του στην Πάτρα έχουν να πουν έναν καλό λόγο για αυτόν. Ένα παιδί που έκανε υπερήφανους την οικογένεια του, αλλά και όλη την πόλη ως Εύζωνας. Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πάτρας και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό αυτό νέο.

Ο νεαρός ήταν επίσης αθλητής μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο που προερχόταν από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα.

Ο Προμηθέας Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο του Σπύρου Θωμά.

«Σοκαρισμένη η οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο…», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια από τον Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του θανόντος, αιφνιδίως, στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Επισημαίνεται ότι χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα