Συνεχίζεται η μάχη Λέκκα - Τσελέντη για τις δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού στο Ιόνιο

Συνεχίζεται η μάχη  Λέκκα - Τσελέντη για τις δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού στο Ιόνιο

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των σεισμολόγων σχετικά με τις εκτιμήσεις για μεγάλο σεισμό μέσα στους επόμενους δυο στο Ιόνιο, με τους Άκη Τσελέντη και Ευθύμιο Λέκκα να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν «πυρά», μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».   

Ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης, απαντώντας στα όσα είπε χθες στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, περί εγκληματικής ανευθυνότητας, τόνισε πως μετά τις εκτιμήσεις της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο ενημέρωσε επιστημονικά την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας, σημειώνοντας πως δεν έκανε καμία πρόβλεψη.

Μάλιστα, όπως  είπε η πληροφορία διέρρευσε από άστοχη ενέργεια τόσο του Προέδρου του ΟΑΣΠ όσο και του προέδρου της Επιτροπής Κωνσταντίνου Μακρόπουλου. 

«Ήταν πρόγνωση με σκοπό να προετοιμαστούμε και όχι να το πούμε στον κόσμο», σημείωσε ο κ. Τσελέντης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του Ευθύμιου Λέκκα, κατηγορώντας τον ΟΑΣΠ ότι δεν έχει κάνει ελέγχους σε σχολικά κτίρια, καθώς είπε υπάρχουν πολλά προβλήματα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να γίνουν έλεγχοι μυστικά σε κτίρια, αι να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας». 

Οι δηλώσεις του Άκη Τσελέντη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου του ΟΑΣΠ, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες από την πλευρά του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και επανέλαβε τα περί εγκληματικής ανευθυνότητας.

Στην συνέχεια ο κ. Λέκκας απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Τσελέντης ξεκαθάρισε ότι ο ΟΑΣΠ είναι υπεύθυνος και υπόλογος να ενημερώνει την ΓΓΠΠ, καθώς ότι δεν έχει την ευθύνη του ελέγχου των σχολείων και επιτέθηκε εκ νέου στον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική του όπως είπε, διέρευσε την πληροφορία για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο.

«Η πληροφορία εστάλη εμπιστευτικά σε εσάς, δεν συγκαλέσατε την επιτροπή και ενημερώσατε την Πολιτεία», απάντησε ο κ Τσελέντης , λέγοντας πως ο κ. Λέκκας είναι εν αδίκω και σε πανικό.

Αυτή είναι η μελέτη του ΒΑΝ. Ενδεχόμενο για σεισμό σε διάμετρο 225 χλμ.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα