Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί. Πορεία και απεργία

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί. Πορεία και απεργία

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς. Συγκέντρωση στις 11 έξω από την Βουλή. 24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς.

Με βασικό σύνθημα ότι το σύστημα διορισμών – προσλήψεων «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, την οποία καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Αφορμή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.

Εκτός από την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ, η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για σήμερα, Πέμπτη 17/01/2019, με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, “και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!! Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια. Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ”.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούνται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στη Βουλή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με απόφασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Παράλληλα καλεί πανταχυδρομική συγκέντρωση στο θέατρο «Άλφα» (Πατησίων 37) στις 11:00. Από εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Λέμε όχι στη διάλυση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ».

Πηγή: newsit, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα