Προβληματισμός για το τυφλό χτύπημα στο Κολωνάκι. Ποιους βλέπουν οι Αρχές

Προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές για το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, κυρίως για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δευτερευόντως  ως προς το στόχο, δηλαδή την εκκλησία σε ώρα αιχμής της, λίγο πριν αρχίσει η λειτουργία.

Οι αστυνομικοί «βλέπουν» νεαρούς αντιεξουσιαστές πίσω από την επίθεση, που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τον ελαφρύτερο του νεωκόρου της εκκλησίας, οι οποίοι αποφάσισαν να «αναβαθμίσουν» τη δράση τους από τις μολότοφ σε πιο μεγάλα χτυπήματα.

Κι αυτό γιατί κατάφεραν να φτιάξουν ωρολογιακό μηχανισμό, δεν χρησιμοποίησαν όμως ισχυρό εκρηκτικό.

Αντιθέτως, μέσα στο κουτί βρίσκονταν δύο μολότοφ.

Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, οι δράστες χαρακτηρίζονται από τις Αρχές νέοι, άπειροι και επικίνδυνοι.

Αυτό που «έχουν στα χέρια τους» οι αστυνομικοί είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όχι μόνο γύρω από τον Άγιο Διονύσιο, αλλά από την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, με στόχο να εντοπίσουν τους δράστες.

Αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης, κάτοικος της περιοχής και θαμώνας της καφετέριας δίπλα στην εκκλησία, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι η έκρηξη ήταν ισχυρή, όχι όμως πολύ δυνατή. Όπως είπε περιγράφοντας τη στιγμή, «δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο», ο ίδιος και οι δύο ακόμα πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στην καφετέρια, ξάπλωσαν κάτω στο άκουσμα της έκρηξης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα