Σέρρες: Βρέθηκε νεκρός ο αγρότης που αγνοούταν από τον Οκτώβριο

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρός ο αγρότης που αγνοούταν από τον Οκτώβριο

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με τον 86χρονο Αθανάσιο Πολυχρονιάδη, που είχε εξαφανιστεί στις Σέρρες στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Η σορός του άτυχου αγρότη βρέθηκε χθες σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρα, σε κοντινή απόσταση από το χωριό Βέργη, από κτηνοτρόφο που έχει στην περιοχή τα ζώα του.

Ο 86χρονος, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του στην Βέργη, Βισαλτίας, Σερρών, όταν έφυγε με το τρακτέρ του με προορισμό ελαιοτριβείο, σε κοντινή περιοχή. Στην επιστροφή του από το ελαιοτριβείο, χάθηκαν τα ίχνη του.

 Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν οι αστυνομικοί που «χτενίζουν» την χαράδρα που κατέληξε το τρακτέρ του Θανάση Πολυχρονιάδη στα ορεινά της Βέργης.

Οι άντρες της Ασφάλειας Σερρών εντόπισαν μετά από πολύωρες έρευνες και σε απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων από το σημείο που βρισκόταν το τρακτέρ, ανθρώπινα οστά, ένα κρανίο και ρούχα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Εκεί εκτός από νεκροψία και ανθρωπολογική ανάλυση, θα ληφθεί δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση και να διαπιστωθεί αν όντως τα ευρήματα ανήκουν στη σορό του άτυχου Θανάση Πολυχρονιάδη 86 χρόνων.

Παρά το γεγονός  ότι το συγκεκριμένο σημείο, στα ορεινά του δάσους Φλαμουρίου, είχε ερευνηθεί από αστυνομικούς και θηροφύλακες δεν υπήρχε καλή ορατότητα λόγω του πυκνού φυλλώματος των δέντρων αλλά και του χιονιού που είχε καλύψει μεγάλη έκταση. Μετά το πέσιμο των φύλλων και της βροχής που έλιωσε το χιόνι, αποκαλύφθηκε το τρακτέρ του αγρότη που είχε χαθεί στο τέλος του Οκτώβρη.

Ο συναγερμός στο χωριό σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου, μετά από πληροφορία βοσκών που διατηρούν στάνη στην περιοχή. Από ψηλά είδαν ένα όχημα καλυμμένο με λάσπη και υπέθεσαν ότι πρόκειται για το τρακτέρ του αγρότη που δεν είχε βρεθεί έως τότε.

Η Αγγελική Νικολούλη που ασχολήθηκε με την υπόθεση την Παρασκευή 14 του μήνα, είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής αν δουν έστω και κομμάτια μεταλλικά με χρώμα, να μην θεωρήσουν ότι πρόκειται για παλιοσίδερα  και  να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Ο τόπος που βρέθηκε το τρακτέρ φυλασσόταν όλη νύχτα και οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν.

Η επιχείρηση  ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο. Στον τόπο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών που εξέτασε προσεκτικά τα ευρήματα, αλλά και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στις έρευνες.  Αφού έψαξαν σε μεγάλη απόσταση με τη συνδρομή τεσσάρων ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, εντόπισαν τα οστά.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις, αφού για τις Αρχές είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εγκληματικής ενέργειας. Κάθε στοιχείο πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας για να φωτιστούν οι πτυχές για το τι πραγματικά συνέβη το απόγευμα που εξαφανίστηκε ο άτυχος ηλικιωμένος.

 

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα