Το “ρεσάλτο” του Λιμενικού στο πλοίο με τους τόνους χασίς. Βίντεο

Το “ρεσάλτο” του Λιμενικού στο πλοίο με τους τόνους χασίς. Βίντεο

Έξι τόνοι χασίς και ένα κοντέινερ με 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, που είναι γνωστό ως το ναρκωτικό των τζιχαντιστών έχουν βρεθεί στο φορτηγό-πλοίο «NOKA» σημαίας Συρίας, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα και το «ρεσάλτο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στο ύποπτο πλοίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλεγχος μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει σε 8 μόνο από τα 18 κοντέινερς του πλοίου, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας των 5 τόνων χασίς, βρέθηκε στα ίδια κοντέινερς ποσότητα επιπλέον 1,5 τόνου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες για να ολοκληρωθούν οι έρευνες σε όλους τους χώρους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι διώξεις που θα ασκηθούν στους υπευθύνους του πλοίου. Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ αρνητικό εμφανίζεται και το ενδεκαμελές πλήρωμα, δέκα Σύροι και ένας Ινδός.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των κρυπτών, ταξίδεψαν εσπευσμένα στο Ηράκλειο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Κλαδάρχης Ασφάλειας Ιωάννης Αργυρίου και ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Ναρκωτικών κ. Ευαγγελίδης. Από αυτούς παραμένουν στο νησί οι δύο τελευταίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα