Δολοφονία στη Ρόδο: Οι καταθέσεις λιμενικών, τα νέα στοιχεία και η ανατριχιαστική φωτογραφία

Δολοφονία στη  Ρόδο: Οι καταθέσεις λιμενικών, τα νέα στοιχεία και η ανατριχιαστική φωτογραφία

Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα για να απολογηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος ημεδαπός, που δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη.

Η δικογραφία λίγες ώρες πριν την απολογία τους εμπλουτίστηκε και με νέα στοιχεία.

Καταθέσεις δύο λιμενικών

Πιο συγκεκριμένα χθες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, δύο λιμενικοί, προκειμένου να συνεισφέρουν με καταθέσεις τους στην περαιτέρω δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Ο ένας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, του είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά καταφέρνοντάς της μια μπουνιά στο πρόσωπο και ακολούθως με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Ο λιμενικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διατείνεται παραπέρα ότι ο 21χρονος του είπε ότι η φοιτήτρια εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι την πέταξαν στα βράχια κατόπιν συναπόφασής τους.

Ο συνάδελφός του στην κατάθεσή του υποστήριξε παραπέρα ότι ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στην οικία της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα, ενώ όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.

Και οι δύο νέες καταθέσεις αναμένεται να αξιολογηθούν δεόντως σήμερα μετά την απολογία των κατηγορουμένων.

Η φωτογραφία γροθιά στο στομάχι

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Η φωτογραφία που προέβαλε το STAR προκαλεί ρίγη. Τα πόδια της 21χρονης φοιτήτριας ήταν δεμένα με σχοινί όταν εντοπίστηκε στην παραλία. Στοιχείο που κατά τους δικηγόρους της οικογένειας αποκαλύπτει ότι οι δολοφόνοι της δεν θέλησαν να της αφήσουν το παραμικρό περιθώριο επιβίωσης.

Όπως μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, τα πόδια της Ελένης ήταν δεμένα με σχοινί. Αυτή η εικόνα σόκαρε και τους λιμενικούς που τη βρήκαν.

Οι κατηγορούμενοι όχι μόνο την πέταξαν από τα βράχια στη θάλασσα, αλλά έδεσαν και τα πόδια της για να βεβαιωθούν ότι θα πνιγεί. Στην εικόνα βλέπετε και το τατουάζ με το τριαντάφυλλο, στοιχείο από το οποίο έγινε και η αναγνώρισή της .

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, οι φερόμενοι ως δράστες την έδεσαν, καθώς πιθανότατα γνώριζαν ότι αν ερχόταν σε επαφή με το νερό θα συνερχόταν και πιθανότατα να σωζόταν.

Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, δείχνει ότι το μεγάλο τραύμα από το σίδερο ήταν στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Ήταν μάλιστα τόσο δυνατό που της έκοψε το αυτί.

Αίτημα για αναπαράσταση

Χθες το πρωί οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ενεργώντας ατομικά και ως ασκούντες την γονική μέριμνα του ανήλικου αδελφού της, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Αλέξη Κούγια και του συνεργάτη του κ. Σάββα Παυλίδη, υπέβαλαν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.

Στην δήλωση γνωστοποιούν ότι παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες λόγω ψυχικής οδύνης, ενώ διορίζουν πέραν των ανωτέρω και ως συνήγορό τους τον δικηγόρο Αθηνών κ. Ευάγγελο Γκιούγκη.

Επιπλέον υπέβαλαν ενώπιον της κ. Ανακρίτριας αίτημα για τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων.

Στο αίτημα αναφέρουν τα εξής:

«Επειδή σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους οι κατηγορούμενοι άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίον αφαίρεσαν τη ζωή του αείμνηστου θύματος, ζητούμε δια της παρούσης όπως διατάξετε τη διενέργεια των εξής ανακριτικών πράξεων που είναι απολύτως αναγκαίες για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τέλεσης τόσο του βιασμού όσο και της ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης και αδελφής μας Ελένης Τοπαλούδη:

1. Τη διενέργεια αναπαράστασης των διερευνώμενων πράξεων από τους κατηγορούμενους, η οποία αποτελεί ειδική μορφή αυτοψίας και προβλέπεται στο άρθρο 181 ΚΠΔ, καθώς επίσης τη βιντεοσκόπηση αυτής σε ψηφιακό δίσκο, ορίζοντας τον τόπο και το χρόνο, που αυτή η ανακριτική πράξη θα λάβει χώρα.

2. Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων σύμφωνα με τα άρθρα 273 παρ. 3 και 225 ΚΠΔ.»

Και τα δύο αιτήματα συνοδεύονται εξάλλου από τις ανάλογες εξουσιοδοτήσεις της οικογένειας.

Στο μεταξύ τα σχόλια στα social media για την φοιτήτρια που δολοφονήθηκε προκάλεσαν την οργή του κ. Κούγια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε ορισμένους που έχουν σχολιάσει την ιστορία μέσω των social media, αλλά και στην ανάρτηση ατόμου που φέρεται να ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που πλέον έχει διαγράψει τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να έγραψε το εξής σχόλιο: «Τελικά τα σχόλια για τη φοιτήτρια από αυτούς που τη γνωρίζουν λένε ακριβώς το αντίθετο από αυτά που λένε οι γονείς της. Ακούγεται ότι εκδιδόταν και μάλιστα και με λαθρομετανάστες. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο… που κάποιοι πέφτουν τόσο χαμηλά. Κρίμα για την κατάληξη της… Να διευκρινίσω ότι λυπάμαι πολύ για την κατάληξη, δεν αξίζει σε κανέναν τέτοιο τέλος και λυπάμαι να ακούω για τέτοια πράγματα το όμορφο νησί μας το οποίο είναι φιλήσυχο. Έχει πάρει λάθος δρόμο η κοινωνία μας. Πολύ λάθος».

Ο Αλέξης Κούγιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ανέφερε: «Κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτήν την τραγωδία. Είναι άδικο να προσβάλλουν βάναυσα την κοινωνία της Ρόδου. Να ευχαριστήσω δημοσίως το Λιμενικό. Αυτό που έκανε, μέσα σε λίγες ώρες, να αποκαλύψει ποιοι έκαναν το συγκεκριμένο ερώτημα».

Όταν ρωτήθηκε να απαντήσει με όνομα σε ποιον ή ποιους αναφέρεται, αρνήθηκε να το κάνει, αναφέροντας «κάποιους βρομιάρηδες που πήγαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του θύματος».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή σε ένα πρόσωπο που έχασε τη ζωή του με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο και να εκμεταλλεύονται κάποιοι την τραγωδία, είναι πολύ άδικο να προσβάλλουν βάναυσα μ’ αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του κοριτσιού. Θα τα βρούμε με όλους και μ’ αυτούς τους βρομιάρηδες που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του κοριτσιού» τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Ζητάω, την αναπαράσταση του εγκλήματος»

«Όπως είχα προαναγγείλει, είμαι σήμερα εδώ για να δηλώσω τι ζητάω. Ζητάω την αναπαράσταση του εγκλήματος», είπε ο Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, εξερχόμενος από το δικαστήριο.

«Όπως προέκυψε από τις δημόσιες τοποθετήσεις, υπάρχουν αντιφατικότητες στις καταθέσεις», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, αναφερόμενος στους δύο κατηγορούμενους. «Στενοχωρούμαι που ακούω ότι αρνείται την απολογία του αυτήν τη στιγμή», είπε για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ για τον άλλο ανέφερε ότι το ίδιο ισχύει «για την άρνησή του να απολογηθεί. Αυτό δημιούργησε την αναγκαιότητα να ζητήσει η πολιτική αγωγή την αναπαράσταση».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, θα απαντηθούν πολλά, όπως «η ώρα που πήγε σπίτι, ποιος τη χτύπησε, τι συζήτησαν, τι συνέβη, τι έλεγαν μεταξύ τους και πώς την πέταξαν». Επισήμανε επίσης ότι η ανακρίτρια θα καθορίσει την τύχη των δύο, «ή να αποφασίσει να τους αφήσει ελεύθερους, ή να τους κρατήσει προσωρινά, ή να τους βγάλει με όρους».

«Η αναπαράσταση θα γίνει αμέσως μετά την απάντηση όσων έχουν προκύψει στην προανάκριση. Ελήφθησαν οι καταθέσεις μαρτύρων και έχει αρχίσει εγκληματολογική έρευνα», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Για να προσθέσει ότι η εξέταση από τον ιατροδικαστή, θα δείξει επίσης τι ακριβώς συνέβη. «Ένα σώμα που έχει υποστεί σωματικές κακώσεις, «μιλάει». Έχουμε το αδίκημα του βιασμού. Η διαδικασία θα αποσαφηνίσει πώς έγινε ο βιασμός. Τα σημάδια δείχνουν εάν το θύμα αντιστάθηκε. Εάν το σώμα μεταφέρθηκε αναίσθητο στον χώρο που το εκτέλεσαν, εάν μεταφέρθηκε με τα χέρια, αυτό αποτυπώνεται σε άνθρωπο που δεν έχει εκπνεύσει».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «ειδικοί επιστήμονες της Αστυνομίας θα δώσουν απαντήσεις μέσω του DNA και από το σώμα θα φανεί ποιοι το έχουν ακουμπήσει. Ακόμη και την ώρα της πάλης, θα αποδειχθεί ποια σημεία ήρθαν σε επαφή με το θύμα. Όταν δοθούν απαντήσεις σε αυτά, θα γίνει η αναπαράσταση. Και σαν πολιτική αγωγή, καλούμαστε να βοηθήσουμε να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».

Νέα στοιχεία

Στο μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου παρήγγειλε χθες τη διενέργεια και νέας έρευνας μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του θύματος.

Με δεδομένο συγκεκριμένα ότι μέχρι και χθες δεν βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο και ότι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών περιορίστηκε στην καταγραφή των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων που είχε η νέα έρευνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αποσκοπεί στο να καταγραφεί το στίγμα του τηλεφώνου της την 27η και 28η Noεμβρίου 2018 ενώ παραπέρα αναμένεται και ανάλογη άρση του απορρήτου και των κινητών τηλεφώνων των δραστών.

Η νέα έρευνα, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», αποσκοπεί στο να «θωρακίσει» περαιτέρω την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα.

Εως το Σάββατο θα παραμείνουν εξάλλου στην Ρόδο τρεις επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που σε συνεργασία με στελέχη της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διενεργούν έρευνες στην οικία του θύματος, στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 21χρονου αλλά και στο φορτηγό όχημα του πατέρα του τελευταίου, που χρησιμοποίησαν για την μετάβασή τους από την οικία της στους Πεύκους ως και για την μεταφορά της σε λιπόθυμη κατάσταση στην παραλία «Φώκιας» απέναντι από το φυλάκιο Γκίνας, στους Πεύκους, όπου και προκάλεσαν τον πνιγμό της, ρίχνοντας την από ύψος στον γκρεμό του θαλάσσιου κόλπου.

Εχουν βρεθεί και εξετάζονται τα ρούχα που φορούσε, πλην του εσωρούχου της αλλά και το ηλεκτρικό σίδερο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να της επιφέρουν τραύμα στο πρόσωπο εντός της εξοχικής κατοικίας.

Μεταξύ άλλων έχουν συλλέξει από την οικία του θύματος τσιγάρα και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, που βρέθηκαν σε τασάκι, ένα φάκελο με χρήματα, ποτήρια, ένα λαπτοπ τύπου Nec ιδιοκτησίας της 21χρονης το οποίο θα εξεταστεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και σερβιέτες που φέρουν πρόσφατα ίχνη με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι το θύμα περνούσε έμμηνο ρύση. Προς τούτο φέρονται να συνηγορούν και χάπια που βρέθηκαν σε εμφανές σημείο της οικίας της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επίπεδο ελέγχου του υπολογιστή της θα επιχειρηθεί από τους ίδιους ερευνητές να ξεκλειδώσουν τον λογαριασμό της στο Facebook και πολύ πιθανότατα και ακόμη έναν λογαριασμό της στην εφαρμογή Tinder που φέρεται από καταθέσεις να χρησιμοποιούσε.

Πιθανολογείται πάντως ότι η έρευνα που προκλήθηκε με αφορμή την δολοφονία θα έχει και συνέχεια σε άλλα επίπεδα καθώς από καταθέσεις που έχουν ληφθεί φέρεται να προκύπτει η διάπραξη άλλων ποινικών αδικημάτων από πλείονα πρόσωπα που κατονομάζονται με τους οποίους είχε επαφές η 21χρονη στο παρελθόν.

Υφίστανται εξάλλου και καταθέσεις που την φέρουν να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας και στο παρελθόν και μάλιστα από τρία πρόσωπα.

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος, υπέβαλε αρμοδίως και την έκθεση ιατροδικαστικής εξέτασης του θύματος.

Από αυτήν προκύπτει ότι στην πρόσθια επιφάνεια της κεφαλής, του κορμού και των κάτω άκρων καθώς και στις οπισθοπλάγιες επιφάνειες των άνω άκρων υφίστανται πολλαπλές εκδορές, αμυχές και μικρό θλαστικά τραύματα, τα περισσότερα μεταθανατίως γενόμενα και λίγα περιθανατίως γενόμενα, προφανώς προκληθέντα από την πρόσκρουση του νεκρού σώματος σε βράχους με τον κυματισμό της θάλασσας. Μεγαλύτερα θλαστικά τραύματα παρατηρούνται στον πώγωνα, δύο στη μετωπιαία χώρα και δύο στη βρεγματική χώρα, επίσης μεταθανατίως γενόμενα με τον ίδιο μηχανισμό.

Διαπιστώνεται τραυματική ρήξη του πτερυγίου του αριστερού ωτός και εκχύμωση οπισθωτιαίως που υποδηλώνει εν ζωή πλήξη της περιοχής με θλον όργανο.

Στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα διαπιστώνεται κυκλική εκχύμωση ενώ στην πρόσθια και δεξιό πλάγια τραχηλική χώρα παρατηρούνται 5-6 οριζόντια φερόμενες γραμμοειδείς αμυχές και ρηχές τομές του δέρματος, εν ζωή γενόμενες από τέμνον/νύσσον όργανο.

Σε ό,τι αφορά στον στραγγαλισμό της αναφέρεται αναλυτικά σε ευρήματα τονίζοντας ότι έχουν προκληθεί εν ζωή από εξωτερική δια χειρός αρπαγή-πίεση του λαιμού (απόπειρα στραγγαλισμού).

Επισημαίνει δε ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βεβαιότητα σημεία υποδηλωτικά πρόσφατης συνουσίας λόγω της παραμονής του σώματος εντός της θάλασσας.

Προσδιορίζει δε τον θάνατο της μεταξύ 20.00 ώρας της 27/11/2018 και της 06.00 ώρας της 28/11/2018 μέσα στη θάλασσα από πνιγμό.

Τονίζει παραπέρα ότι οι εν ζωή γενόμενες κακώσεις (οι κρανιοεγκεφαλικές και του λαιμού που αποδίδονται σε απόπειρα στραγγαλισμού) προϋπήρχαν της εισόδου του σώματος στο νερό με εκτιμώμενο χρόνο πρόκλησής τους το πολύ δύο ώρες πριν.

Αποδίδει δε τον θάνατό της συνεπεία πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Την υπόθεση χειρίζονται για τον 21χρονο Ροδίτη οι δικηγόροι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Ματούλα Παπαβεργή και για τον 19χρονο Αλβανό οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Έλλη Σταυριανάκη και Κώστας Διακονής.

Έγκλημα στη Ρόδο: Έδεσαν την Ελένη, την πέταξαν στη θάλασσα και γύρισαν να καθαρίσουν

με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα