Λαμία: "Γέφυρα ζωής" με δότη 53χρονο πατέρα δύο παιδιών

Λαμία: "Γέφυρα ζωής" με δότη 53χρονο πατέρα δύο παιδιών

Μία ακόμη «γέφυρα ζωής» στήθηκε το βράδυ στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προκειμένου με τη δωρεά οργάνων ενός 53χρονου που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός, να δοθεί ζωή σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.

Ο 53χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη οδηγώντας στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, οι συγγενείς του όμως παρά τον πόνο της ξαφνικής απώλειας του δικού τους ανθρώπου, βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τους νεφρούς του και να προσφέρουν νέα ζωή σε δύο άλλους.

Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από την Ομάδα Συντονισμού της ΜΕΘ σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), προκειμένου τα πολύτιμα όργανα να φτάσουν στους συμβατούς λήπτες.

Για το λόγο αυτό, ήρθαν τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, ομάδες γιατρών από το Λαϊκό Αθήνας και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για τους δύο νεφρούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΜΕΘ Λαμίας με Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα είναι 1η περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι δε γίνονται πολλές δωρεές οργάνων.

Lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα