Ναζιστικοί χαιρετισμοί από οπαδούς της Εθνικής στο Ελλάδα - Εσθονία

Ναζιστικοί χαιρετισμοί  από οπαδούς της Εθνικής στο Ελλάδα - Εσθονία

Σοκ προκαλεί φωτογραφία που φέρεται να προέρχεται από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, που την Κυριακή αγωνίστηκε με την Εσθονία, στην οποία απεικονίζονται οπαδοί της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και να φέρουν φασιστικά σύμβολα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα XYZcontagion.gr, οι εν λόγω οπαδοί της Εθνικής, εκτός από τον, αναγνωρίσιμο από όλους, ναζιστικό χαιρετισμό, φέρουν σημαία με τον Μαύρο Ήλιο των SS που αποτελείται από 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους

Πρόκειται για ένα κρούσμα που έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν. Μόλις την Πέμπτη, στον αγώνα με την Φινλανδία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αναρτήθηκε σημαία της εθνικιστικής ομάδας ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) ενώ πριν περίπου δύο χρόνια είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «σύρμα - μαχαίρι - Σρεμπρένιτσα», σύνθημα των Σέρβων εθνικιστών με αναφορά στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οπαδούς της Εθνικής σε ματς με τη Βοσνία.

Εξάλλου στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η, άγνωστη τότε, νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει «άνοιγμα» στην κοινωνία μέσω της «Γαλάζιας Στρατιάς», παραφυάδα της Χρυσής Αυγής μέσα στα γήπεδα με φερόμενο ως επικεφαλής, το νυν υπόδικο στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Παναγιώταρο.

«Αν θέλουν να μας αποκαλούν φασίστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι. Επίσης...μέλη της Χρυσής Αυγής είναι μέλη του συλλόγου μας...κι έχουμε ένα κοινό την αγάπη μας για την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του αναφορικά με τη δράση της Γαλάζιας Στρατιάς ο Παναγιώταρος το μακρινό 2004, σημειώνοντας ακόμη ότι ο εθνικιστικός «σύνδεσμος φιλάθλων» «αλληλοβοηθιέται» με τη Χρυσή Αυγή.

Η Γαλάζια Στρατιά ευθύνεται για πογκρόμ κατά μεταναστών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Euro το 2004 από την Εθνική, ενώ το 2007 μέλη της απαθανατίστηκαν να χαιρετούν ναζιστικά κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, σε αγώνα της Εθνικής.

   

 

.topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα