Καταγγελία: Ο Ψινάκης σταμάτησε τον Μαραθώνιο για να περάσει

Καταγγελία: Ο Ψινάκης σταμάτησε τον Μαραθώνιο για να περάσει

 «Ο δήμαρχος Μαραθώνα εξόργισε δρομείς και εθελοντές διασώστες με την απαίτηση του να ανοίξουν οι δρόμοι για να περάσει με τη συνοδεία του» κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της Life Guards Hellas, Σπύρος Μιτριτσάκης, η ομάδα του οποίου ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών στη στροφή για τον Τύμβο του Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μιτριτσάκης, επέμενε να διασχίσει τη λεωφόρο, κινούμενος από Μαραθώνα προς Αθήνα κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά του αυθεντικού Μαραθώνιου, αλλά ούτε σε αντίστοιχους αγώνες δρόμου στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 09.50 στο σημείο είσοδος-έξοδος Τύμβου, όταν ο Ηλίας Ψινάκης οδηγώντας το αυτοκίνητο του επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα αδιαφορώντας για τους δεκάδες δρομείς που διέσχισαν το δρόμο, οι οποίοι έκπληκτοι στρίβουν το κεφάλι τους, φανερά εκνευρισμένοι απο την επιμονή του να περάσει ενδιάμεσα τους. 

Το παράδοξο είναι ότι παρ’ όλη την αναστάτωση και τον εκνευρισμό που προκάλεσε ο δήμαρχος Μαραθώνα σε δρομείς και εθελοντές, τελικά κατάφερε να σταματήσει την εξέλιξη του Μαραθωνίου και να περάσει...

«Σταμάτησε ο αυθεντικός Μαραθώνιος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, κατι που δεν εχω δει εγώ να γίνεται ποτέ ξανά σε αγώνα, τουλάχιστον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας άλλος δεν πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα» τονίζει ο κ. Μιτριτσάκης, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι στο ίδιο σημείο δεν πέρασε ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν μαζί του, ενώ σημείωσε ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου Μαραθώνα είχε σταθμεύσει πίσω ακριβώς από την κορδέλα εκεί όπου ήταν σταθμευμένα τα ασθενοφόρα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα