Reuters: Ρεπορτάζ γροθιά στο στομάχι για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Αθήνα

Reuters: Ρεπορτάζ γροθιά στο στομάχι για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Αθήνα

Τον φαύλο κύκλο όπου ανήλικοι πρόσφυγες στην Αθήνα γίνονται θύματα και στη συνέχεια θύτες σε υποθέσεις πληρωμένου σεξ, βίας και κακοποίησης αναδεικνύει σε ρεπορτάζ του από την Ελλάδα το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο κάνει λόγο για «ευάλωτα ανήλικα αγόρια – πρόσφυγες στην Ελλάδα που υποχρεώνονται να πουλούν σεξ για να επιβιώσουν και κάποια εξ αυτών χρησιμοποιούν τα χρήματα αυτά για να αγοράζουν σεξ από γυναίκες» αποκαλύπτοντας έναν «σοκαριστικό φαύλο κύκλο κακοποίησης».

Χρησιμοποιώντας μαρτυρίες από την φιλανθρωπική οργάνωση «Φάρος», το Reuters αναφέρει ότι περίπου 3.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ευάλωτοι στη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Μιλά όμως και για «την άλλη άκρη του φάσματος» που είναι «σοκαριστική» καθώς τα ίδια τα παιδιά που πουλούν σεξουαλικές υπηρεσίες, καταφεύγουν σε γυναίκες πληρώνοντας για σεξ, τις οποίες – με τη σειρά τους- κακοποιούν.

Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από χώρες όπως η Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όπου συχνά οι γυναίκες θεωρούνται «λιγότερο πολύτιμες ως άνθρωποι».

Μόνον το 2017, 33.000 παιδιά έφτασαν στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία, αναφέρει το Reuters.

Τα 20.000 από αυτά ήταν ασυνόδευτα. Τα παιδιά αυτά εξαρτώνται μόνον από τους λαθροδιακινητές και είναι ευάλωτα σε βιασμούς, καταναγκαστική εργασία, σωματική βία και θανάτους, σύμφωνα με τη UNICEF.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα