Ρόδος: Μπλακ άουτ σε ολόκληρο το νησί. Το διπλό πρόβλημα που οδήγησε στη διακοπή ρεύματος!

Ρόδος: Μπλακ άουτ σε ολόκληρο το νησί. Το διπλό πρόβλημα που οδήγησε στη διακοπή ρεύματος!

 Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε σημειωθεί νωρίτερα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο, εξαιτίας της οποίας είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση όλου του νησιού.

Συνεργεία της επιχείρησης κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και ήδη έχει ξεκινήσει σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών του νησιού. Αυτή την ώρα όλη η πόλη της Ρόδου και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ηλεκτροδοτείται κανονικά και σύντομα αναμένεται ότι δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η βλάβη προήλθε από τη χαμηλή ζήτηση στην κατανάλωση.

Μπλακ άουτ αυτή την ώρα σε ολόκληρη τη Ρόδο. Αιτία η βλάβη τόσο στο παλιό εργοστάσιο που λειτουργεί όσο και στο καινούργιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που παρουσιάστηκε στις 10.00 το πρωί. Ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων ζητούν να μάθουν πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα.

Στο νησί δεν λειτουργούν ούτε τα τηλέφωνα και επικρατεί αναστάτωση. Εκτός λειτουργίας και όλα τα φανάρια με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Φώτη Χατζηδιάκο: «Αυτή την στιγμή το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την πόλη. Προσπαθούν από την ΔΕΗ να εντοπίσουν την βλάβη και να δουν που οφείλεται, δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο. Είμαστε στα σκοτεινά και από ενημέρωση και από φωτισμό εδώ και μια ώρα. Δεν έχουμε τηλέφωνα, ούτε φανάρια.»

Τα συνεργεία της Ρόδου βρίσκονται επί ποδός και εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα