Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Νέο ντου μαθητών στο Υπουργείο

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Νέο ντου μαθητών στο Υπουργείο

Ένταση επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές έσπασαν για ακόμα μια φορά τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο εσωτερικό του υπουργείου.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα είναι μέσα στο υπουργείο και θέλουν να τους δει και πάλι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο συγκέντρωση πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας με μαθητές να σπάνε για ακόμα μια φορά τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλλουν στο εσωτερικό του υπουργείου - Οι μαθητές αυτή την ώρα βρίσκονται μέσα στο κτίριο και λένε ότι δεν θα φύγουν αν δεν μεταβεί ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου - Κάνουν συνέλευση στο αμφιθέατρο προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους

Για ακόμα μια φορά μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλλαν στο υπουργείο Παιδείας. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Αυτή την ώρα είναι μέσα στο υπουργείο και απειλούν να μην φύγουν αν δεν τους δει και πάλι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Οι μαθητές μπήκαν στο γραφείο του υπουργού όπου ανάρτησαν πανό. Σε λίγο θα μεταβούν στο αμφιθέατρο για να αποφασίσουν την στάση τους.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι μαθητες, διαμαρτύρονται για τον τρόπο που θα μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς θα δίνουν περισσότερες εξετάσεις που αυτό συνεπάγεται με περισσότερα φροντιστηριακά έξοδα.

Τα αιτήματα:

Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν δωρεάν, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους.

Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ζητούν μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Δείτε ακόμα