Δολοφονία Μακρή: Εισαγόμενος ο εκτελεστής - Που εστιάζουν οι αρχές

Δολοφονία Μακρή: Εισαγόμενος ο εκτελεστής - Που εστιάζουν οι αρχές

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνόνται όλα τα στοιχεία που η αστυνομία έχει στα χέρια της για την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ασφάλειας που ερευνούν την εξιχνίαση του εγκλήματος στο Πανόραμα Βούλας προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο ο εκτελεστής του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή να ήταν "εισαγόμενος".

Οι αστυνομικοί εστιάζουν πλέον στις «περίεργες» δουλειές που είχε το θύμα στην Αυστραλία και κυρίως την αντιπαλότητα του με την οικογένεια Ιμπραχίμ.

Γι'αυτό έχουν ζητήσει ενημέρωση από τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας σχετικά με πρόσωπα που αφίχθησαν από τη χώρα τις ημέρες πριν από τη δολοφονία του επιχειρηματία και αναχώρησαν αμέσως έπειτα από αυτήν.

Παράλληλα, οι Έλληνες αστυνομικοί ζητούν με τη συνεργασία της Interpol από την αστυνομία της Αυστραλίας όσα στοιχεία διαθέτουν για τις κινήσεις του Μακρή στο διάστημα που διέμενε μόνιμα στο Σίδνεϊ και περιμένουν έναν πραγματικά ογκώδη φάκελο με τα πεπραγμένα του, κυρίως για την αιματηρή βεντέτα του με την οικογένεια από τον Λίβανο.

Αντίστοιχα, πριν από δύο χρόνια είχε έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο των μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, αναζητώντας στοιχεία για τη δραστηριότητα του 46χρονου συζύγου της Βικτώριας Καρύδα στην Ελλάδα 

Ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει ακόμα και οι φιλικές επαφές του δολοφονημένου επιχειρηματία, σε μια προσπάθεια των αστυνομικών να εντοπίσουν κάποια σκοτεινά σημεία των κινήσεων του που ήταν δυνατό να αποτελέσουν αφορμή για να υπογραφεί σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι αστυνομικοί στο "ξεψάχνισμα" μιας παρέας Ελληνοαυστραλών στα νότια προάστια της Αττικής, με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε στενές επαφές, καθώς όλοι τους γεννήθηκαν στην Αυστραλία και από κάποια χρονική στιγμή και μετά ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, από τις καταθέσεις που έχουν πάρει έως τώρα και τις έρευνες που έχουν διενεργήσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν προκύπτει σχέση του γνωστού επιχειρηματία με τον παράνομο ή τον νόμιμο τζόγο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα