Καρπενήσι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση βρέφους από τον πατέρα

Καρπενήσι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση βρέφους από τον πατέρα

Σε 28 μήνες φυλάκιση με 5ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας ένας άνδρας που κακοποίησε το μόλις δύο μηνών παιδί του, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015 στο Καρπενήσι. 

Στην υπόθεση οι τρεις κατηγορούμενοι, η μητέρα του βρέφους αλλά και η μητέρα και ο αδερφός του δράστη, κρίθηκαν αθώοι, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ για την κατηγορία της ψευδορκίας και της ψευδούς αναφοράς θα εξεταστεί από την Εισαγγελία εφόσον τελεσιδικήσει η κυρίως υπόθεση, καθώς θα εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο πατέρας.

Η παιδίατρος που κατέθεσε στο δικαστήριο έκανε λόγο για μια εικόνα που δεν είχε αντικρύσει ξανά. Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, έπαθε σοκ, καθώς ήταν αδύνατη η βλεμματική επαφή με το βρέφος, ενώ όταν προσπάθησε να το πάρει αγκαλιά αντιδρούσε ενστικτωδώς. Είχε μώλωπες στο μέτωπο και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας φέρεται να είχε χτυπήσει με ιδιαίτερη βιαιότητα το μόλις 2 μηνών αγοράκι και μάλιστα στο κεφάλι, δύο φορές μία στο τέλος Νοεμβρίου και μία τον Δεκέμβριο του ’15, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Στην αρχή της διαδικασίας, όταν οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την έδρα για τις πράξεις τους, ο πατέρας παραδέχθηκε ότι είχε χτυπήσει το παιδί του και ζήτησε συγγνώμη. Από την πλευρά της η μητέρα του μωρού παραδέχτηκε ότι αρχικά είχε πει ψέματα σχετικά με όσα συνέβαιναν στο σπίτι της, καθώς φοβόταν τον άνδρα της από τον οποίο χώρισε και ζητάει την επιμέλεια των παιδιών τους.

Στην υπόθεση εμπλέκονταν επίσης η μητέρα και ο αδερφός του κατηγορουμένου, καθώς το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι τους με τη μητέρα να δηλώνει ότι κι αυτή αρχικά είχε πει ψέματα, αφού δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν στο σπίτι του παιδιού της.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, κάνοντας αναφορά τόσο στην αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών του κράτους όσο και στη συνενοχή των κλειστών κοινωνιών.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα