Σάλος με τον αστυνομικό που βρίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια. Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σάλος με τον αστυνομικό που βρίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια. Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Κακιστη εως χυδαία συμπεριφορά επέδειξε αστυνομικός στη Μόρια σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα. «Άι γ@@@@! Άι γ@@@@! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κ@@@ αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός στην ηλικιωμένη, προτού της αρπάξει και πετάξει το μπαστούνι που κρατά.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε ενώ η γιαγιά περίμενε στην ουρά του καμπ της Μόριας για να πάρει φαγητό και οι μερίδες τελείωσαν προτού προλάβει να πάρει.

Δεν είναι ο μόνος αστυνομικός στο σημείο, αφού συνάδελφοί του βρίσκονται παρόντες χωρίς να αντιδρούν. Οι  αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, ανακλήθηκαν από τις Υπηρεσίες τους, ενώ ο "πρωταγωνιστής" τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

"Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης".

Η σκηνή μαγνητοσκοπήθηκε στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi, το οποίο θα προβληθεί απόψε στο ιταλικό κανάλι RAI tg2 και το δημοσίευσε η Ελληνίδα δημοσιογράφος Τζένη Τσιροπούλου.

Όπως αναφέρει η ίδια, επικαλούμενη μαρτυρίες προσφύγων, «υποχρεώνονται κάθε μέρα να στέκονται δύο με τρεις ώρες σε αυτές τις ουρές για να πάρουν πρωινό, το οποίο ίσα-ίσα προλαβαίνουν να φάνε και ξαναστήνονται στην ουρά για το μεσημεριανό και μόλις φάνε την τελευταία μπουκιά ξαναστήνονται στην ουρά για άλλες δυο-τρεις ώρες για να περιμένουν το βραδινό. Η αναμονή γίνεται σε έναν χώρο που μοιάζει με κλουβί».

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται:

Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Δείτε το επίμαχο βίντεο του ΑΝΤ1 εδω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: