Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη  προκάλεσε η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων. Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

 Το θέμα ανέκυψε μετά την έντονη αντιπαράθεση του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων και η εντολή δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευ. Ιωαννίδη μετά τη δημοσιoποίηση πληροφοριών για μυστικά κονδύλια για τα οποία ενημερώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα