Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κέρκυρα

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Κέρκυρα

Υπό ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι , που όπως φέρεται ξεκίνησε από συσσωρευμένα σκουπίδια, που βρισκόταν για αρκετό καιρό στοιβαγμένα σε περιοχή της Κουλούρας, βορειανατολικά της Κέρκυρας.

Από την εξέλιξη που είχε η φωτιά, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός της Βίγγλας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κουλούρα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Πύραρχος 'Ανδρέας Ρίζος, εκκενώθηκαν προληπτικά δεκαπέντε σπίτια (βίλλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια) με τουρίστες.

Οι ένοικοι επιστρέφουν αυτή την ώρα στα καταλύματα και στα σπίτια τους, ενώ ο επαρχιακός δρόμος σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία λόγω του έντονου καπνού.

Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή στην περιοχή, με την δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Καταλυτική για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η συμμετοχή, σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, των τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών «πετζετέλ» από αέρος, ενός της Κέρκυρας και δύο του Ακτίου, καθώς και η εναέρια παρέμβαση του πυροσβεστικου αεροσκάφους, που έφτασε έγκαιρα από τη Θεσσαλονίκη.

Το tweet της πυροσβεστικής:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα