Πώς θα γίνουν 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις Περιφέρειες

Πώς θα γίνουν 1.000 μόνιμες προσλήψεις στις Περιφέρειες

Περισσότερες από χίλιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό οι περιφέρειες έχουν πάρει εντολή να στείλουν στην ΕΝΠΕ τις λίστες τους προσωπικού που χρειάζονται προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους με στόχο να μπορούν να λειτουργούν σωστά και άμεσα.

Oι προσλήψεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με επιστημονικό προσωπικό καθώς εκεί υπάρχουν οι βασικές ανάγκες των περιφερειών.

Το υπουργείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από το e-dimosio σκοπεύει να στείλει την λίστα με τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο ώστε να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο του Μαΐου και δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι 45 μέρες πριν τις εκλογές απαγορεύονται να γίνονται ή να δρομολογούνται προσλήψεις εκτός αν είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία τους.

Το υπουργείο, πάντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι προλήψεις αυτές να γίνουν με τους όρους της προκήρυξης της 3Κ, με την οποία προσελήφθηκαν 8.161 άτομα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και επιπλέον να υπάρχει η εντοπιότητα την οποία ζητούν οι περιφερειάρχες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα