Εύβοια: Σε βαρύ κλίμα πένθους η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Εύβοια: Σε βαρύ κλίμα πένθους η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Σε πολύ βαρύ κλίμα τελέστηκε η κηδεία στο χωριό του αδικοχαμένου Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στις 28 Αυγούστου.

Ο πόνος στο χωριό του βουβός. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου οι σκηνές ήταν σπαρακτικές. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι ήταν για το τελευταίο αντίο.

Εκεί βρέθηκαν για να συλλυπηθούν και να συμπαρασταθούν στους οικείους του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς καθώς και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά που μοιάζει ατελείωτος. Ο πρώτος που έμαθε την τραγική είδηση ήταν ο δίδυμος αδερφός του που υπηρετούσε στην ίδια μονάδα στην Καλαμάτα. Ήταν εκείνος που μόλις ενημερώθηκε για το μεγάλο κακό, τηλεφώνησε στον πατέρα του.

Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία. Το «γελαστό παιδί» όπως τον έλεγαν, ένας άνθρωπος αισιόδοξος και αγαπητός.

 

Το χρονικό του χαμού του Επισμηναγού

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε περιοχή βόρεια της Σπάρτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 έξω από την Τρίπολη προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.

Μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, άνδρες των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν σώο τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Λίγη ώρα αργότερα όμως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός.

Στο αεροσκάφος Τ -2 Buckeye, ένα από τα παλαιότερα της Π.Α. επέβαιναν δύο άτομα, αμφότεροι επισμηναγοί, στο πλαίσιο άσκησης.

Παρόλο που οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν τον μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης, εγκαταλείποντας το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί, εντέλει η επιχείρηση διάσωσης δεν είχε αίσιο τέλος και για τους δύο πιλότους.

Ο συγκυβερνήτης που εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος εντοπίστηκε σώος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα:

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Υπηρετούσε στην ίδια μοίρα με τον δίδυμο αδελφό του

Ο αδικοχαμένος επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου είχε δίδυμο αδελφό με τον οποίο υπηρετούσαν μάλιστα στην ίδια μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Βουβός πόνος για τον χαμό του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου έχει καλύψει το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε τους Ζάρακες στην Ευβοία.

Η είδηση της πτώσεως του αεροπλάνου και του θανάτου του Νίκου Βασιλείου βύθισε στο πένθος το χωριό. Τραγικές φιγούρες οι δύο γονείς του, οι οποίοι μόλις χθες το βράδυ επέστρεψαν από την Καλαμάτα που είχαν επισκεφθεί τα δύο παιδιά τους, Νίκο και Χρήστο που υπηρετούν εκεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα