Ληστεία στου Φιλοπάππου: Το κινητό η αφορμή της θανάσιμης πτώσης

Ληστεία στου Φιλοπάππου: Το κινητό η αφορμή της θανάσιμης πτώσης

Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου Νίκου ήταν όπως όλα δείχνουν η αφορμή της θανάσιμης πτώσης του από τον βράχο στο Λόφο Φιλοπάππου. Οι τρεις δράστες της ληστείας σε βάρος του ίδιου και της 23χρονης φίλης του, λογομάχησαν και φαίνεται να συνεπλάκησαν μαζί του προκειμένου να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο, το οποίο τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της πάλης, ο 25χρονος φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο κενό, χωρίς να αποκλείεται οι δράστες να τον έσπρωξαν στον θάνατο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην ανίχνευση στίγματος του κινητού τηλεφώνου του άτυχου Νίκου αλλά και αυτού της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία. Προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν ενεργοποιήθηκε, πότε, σε ποια περιοχή, με κυρίαρχο στόχο τον εντοπισμό των δραστών ή των κλεπταποδόχων της συσκευής, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, όταν ο δολοφόνος της είχε εντοπιστεί κατά την πώληση του κινητού της, λίγο μετά την ανθρωποκτονία, σε κατάστημα της περιοχής της Ομόνοιας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και τα δύο κινητά φαίνεται να είναι κλειστά και να μην ενεργοποιήθηκαν.

 Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση, έχουν εστιάσει τις έρευνες σε μία ομάδα ληστών του… δρόμου από το Πακιστάν, για τον εντοπισμό των δραστών. Έχουν σχηματίσει έναν κλειστό κύκλο πέντε υπόπτων, δύο από τους οποίους, φαίνεται να είναι σεσημασμένοι, ενώ σχετικά πρόσφατα έχει καταγραφεί μία από τις ληστρικές επιδρομές, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της ευρύτερης περιοχής του Φιλοπάππου. Αναζητούνται προκειμένου να προσαχθούν και να ανακριθούν σχετικά με την ληστεία και τον θάνατο του 25χρονου Νίκου.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν χαρτογραφήσει τις ομάδες ληστών που είχαν δράσει στον Λόφο Φιλοπάππου, Ιερό Βράχο Ακρόπολης και Ιστορικό Κέντρο. Πέρα από την ύποπτη ομάδα των Πακιστανών, στα ίδια σημεία είχε δραστηριοποιηθεί μία ακόμη ομάδα υπηκόων Αλγερίας, τρεις ακόμη από το Αφγανιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές, και μία ακόμη ομάδα ΡΟΜΑ. 

Σε σπίτια ψάχνουν τους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου

Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα