Φιλοπάππου: Ψάχνουν στα κινητά τον γρίφο της δολοφονίας του 25χρονου

Φιλοπάππου: Ψάχνουν στα κινητά τον γρίφο της δολοφονίας του 25χρονου

Ψάχνουν υλικό από κάμερες έξω από κατάστημα στην Ομόνοια όπου οι ληστές ίσως πούλησαν τα τηλέφωνα του φοιτητή και της φίλης του

Τον γρίφο της δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή Νίκου , οποίος έπεσε θύμα ληστείας μαζί με την 23χρονη φίλη του στου Φιλοπάππου το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικές Αρχές, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους σε κύκλο δέκα υπόπτων από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Τις τελευταίες ώρες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους ένα στοιχείο που ίσως τους φανεί χρήσιμο στο κυνήγι για τον εντοπισμό των δραστών.

Πρόκειται για τα δύο κινητά τηλέφωνα που άρπαξαν οι τρεις ληστές από το ζευγάρι, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέπεμψαν τελευταία φορά σήμα στην περιοχή κοντά στην Ακρόπολη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες, αφού τα απενεργοποίησαν, επιχείρησαν -πιθανόν- να τα πουλήσουν σε καταστήματα με κινητά τηλέφωνα στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει και ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, η οποία μαχαιρώθηκε θανάσιμα τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τρεις μελαψοί

Γι' αυτό τον λόγο οι Αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με την προσδοκία ότι θα έχουν καταγραφεί οι κινήσεις ή τα πρόσωπα των κακοποιών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 23χρονης, οι δράστες ήταν τρεις μελαψοί άνδρες. Παράλληλα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και δείγματα DNA τρία σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος φοιτητής το βράδυ που έχασε τη ζωή του πέφτοντας στα βράχια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως βοηθήσουν στις έρευνες, εάν βέβαια το θελήσουν και οι ίδιοι. 

Στο μεταξύ, κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας «σαρώνουν» τα στέκια των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να «ανοίξουν» τα στόματα και να δώσουν πληροφορίες για άτομα που κάνουν επιθέσεις σε ζευγάρια και τουρίστες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα