Άφαντος ο 22χρονος που αγνοείται στις Οινούσσες

Άφαντος ο 22χρονος που αγνοείται στις Οινούσσες

Σε εξέλιξη είναι, για δεύτερη ημέρα, εκτεταμένες έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή στις Οινούσσες, για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Ελληνοαμερικανού αγνοούμενου, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του, την αδερφή του και ένα φίλο του πατέρα του, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα.

Αρχικά αλιευτικό σκάφος εντόπισε σώα την 24χρονη αδελφή του αγνοούμενου, που ανέφερε ότι το σκάφος, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι στις Οινούσσες, παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Στη θαλάσσια περιοχή ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες το Λιμενικό Σώμα, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σώος ο 59χρονος φίλος του πατέρα της, ενώ λίγες ώρες αργότερα περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος η σορός του 68χρονου.

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος και πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.

Εν τω μεταξύ, ως “ευκαιρία” για να “γκριζάρουν” και πάλι το Αιγαίο είδαν οι Τούρκοι την τραγωδία στις Οινούσσες, με έναν νεκρό κι έναν αγνοούμενο.

Στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, πλοίο τύπου SG (πλοίο ιδίου τύπου με αυτό που είχε εμβολίσει το ΠΑΘ ΓΑΥΔΟΣ) της τουρκικής ακτοφυλακής, Sahil Guvenlik, έκανε την εμφάνισή του, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή που ήδη έκαναν έρευνες το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν άμεση. Ο κυβερνήτης του πλοίου Ανδρομέδα του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσε διά ασυρμάτου τους Τούρκους ότι εάν θέλουν να μετάσχουν στις έρευνες αυτό θα γίνει υπό ελληνική διοίκηση κι αφού προηγουμένως υποβάλλουν σχετικό αίτημα. Οι Τούρκοι απλά έκαναν ένα πέρασμα με προβολέα κι αμέσως μετά γύρισαν στις ακτές τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα