Αποζημίωση 525.000 ευρώ στην οικογένεια 25χρονου για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του

Αποζημίωση 525.000 ευρώ στην οικογένεια 25χρονου για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του

Αποζημίωση η  οποία ανέρχεται στις 525.000€ εκδίκασε το δικαστήριο της Πάτρας υπέρ της οικογένειας του άτυχου 25χρονου Δημήτρη Κατσαντώνη, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου του 2016 είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε σε σκαλωσιά, σε ακίνητο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά, όταν ο τοίχος του κτιρίου έπεσε με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

Δύο χρόνια μετά, ο εργολάβος και η κατασκευάστρια εταιρεία «κάθισαν» στο εδώλιο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Η οικογένειά του, οι γονείς και τα τρία αδέλφια του, ισχυρίστηκα ότι τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί από την  κατασκευαστική εταιρεία ήταν ελλιπή και περιμένουν την ηθική δικαίωση για αίτια θανάτου του 25χρονου Δημήτρη, που του έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής.

Ο 25χρονος Δημήτρης Κατσαντώνης, γνωστός στην νεολαία με το ψευδώνυμο SPM, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από την ενασχόλησή του με τη μουσική που αγαπούσε.

Έγραφε τραγούδια και μουσική ραπ, ενώ οι φίλοι και στενοί του συγγενείς τον χαρακτήριζαν σαν έναν νέο με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και κοινωνικές ανησυχίες, τις οποίες διοχέτευε στα τραγούδια του.

Ο θάνατός του, πριν δύο χρόνια, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της πόλης.

Πηγή: dete.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα