Αποσύρεται η τροπολογία που έβαλε χειρόφρενο στους οδηγούς ταξί

Το ζήτημα της ελάχιστης ώρας μίσθωσης Ι.Χ. ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων μετά οδηγού, περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με αλλαγές που είχαν υποβληθεί από τους θεσμούς. Συγκεκριμένα, προβλεπόταν ελάχιστη χρονική μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό μία ώρα για την ηπειρωτική Ελλάδα, αντί των τριών ωρών που ισχύει σήμερα, ενώ παράλληλα προβλεπόταν μηδενισμός χρονικού ορίου στις νησιωτικές περιοχές.

Ωστόσο, με σημερινή παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, και έπειτα από διαπραγματεύσεις, η τελική συμφωνία διατηρεί το τρίωρο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Για τη νησιωτική Ελλάδα επίσης, διατηρείται το τρίωρο με εξαίρεση τους μήνες από Μάιο έως Αύγουστο, που η ελάχιστη ώρα μίσθωσης θα είναι τριάντα λεπτά.

«Οι προβλέψεις που υπάρχουν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4530/2018 μπορούν να καλύψουν τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά των ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και κάποιες ανάγκες τουριστικής κίνησης τους τέσσερις μήνες της τουριστικής περιόδου», ανέφερε ο υπουργός.

Η παραπάνω τροπολογία αποτέλεσε και την αιτία της απεργίας των οδηγών ταξί. Σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανέφερε ότι οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό» καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber».

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα