Έρχεται νέος σταθμός του μετρό στη Γεωπονική

 Σταθμό του μετρό στην Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η Αττικό Μετρό, σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή, επί της Ιεράς Οδού, στη γραμμή 3 του μετρό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρύτανης της σχολής Γιώργος Παπαδούλης θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή του σταθμού που θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές της Σχολής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός που θα λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν.

Εξήγησε επίσης ότι το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Στο μεταξύ, μέχρι τον Ιούνιο του '19 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά: της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας.

Τους πρώτους μήνες του 2020 θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά. Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του '19 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο κ. Μυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για την επέκταση της γραμμής 2 από τον σταθμό της Ανθούπολης στο Περιστέρι -μέσω της Θηβών- στο πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μελέτες για το έργο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα