Επιθέσεις κατά των ΜΑΤ σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη - Δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση

Επιθέσεις  κατά των ΜΑΤ σε Εξάρχεια και  Θεσσαλονίκη - Δεχθήκαμε δολοφονική επίθεση

Τη σωματική τους ακεραιότητα διακινδύνευσαν, για ακόμα ένα βράδυ, οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

 Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ, που δέχτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ. Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ.

"Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια" δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ σε Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν και σε δυο προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τις 5.30 έως και τις 6 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νωρίτερα και για δυο ώρες, από τις 2.30 έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, "μπαχαλάκηδες" πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Είχε προηγηθεί η επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει δολοφονική επίθεση και ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Νίκος Τόσκας  επέμεινε ότι «η αστυνομία έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια όποτε απαιτηθεί». «Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια, και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Εστιάζουμε στα κυκλώματα ναρκωτικών, γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις» είπε

 

skai