Η στιγμή που Αιγύπτιος μαχαιρώνει αστυνομικό στην Καλαμάτα. Βίντεο

Σοκάρουν οι εικόνες από την καταδίωξη και σύλληψη ενός Αιγύπτιου που μαχαίρωσε αστυνομικό στην Καλαμάτα.

Το βίντεο από την επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικούς σοκάρει. Δράστης ένας Αιγύπτιος. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Καλαμάτα.

Ο Αιγύπτιος περπατά έχοντας πίσω του τον αστυνομικό που τον καταδιώκει, γυρνά και πέφτει με ορμή με το μαχαίρι πάνω του. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο.

Η σύλληψη του δράστη

Ο συνάδελφός του αρχιφύλακας Σ. Μ. είχε μείνει πίσω όταν τραυματίστηκε και αυτός, ενώ στο βίντεο φαίνονται δύο ακόμα άνδρες της ΔΙΑΣ στην αρχή του (η βιντεοσκόπηση ξεκινά έξω από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στη συμβολή της Μακεδονίας με την Ψαρών) και ένας ακόμα αστυνομικός του Τμήματος Καλαμάτας.

Στη συνέχειά του ωστόσο αυτός ο οποίος καταδιώκει τον κατηγορούμενο Αιγύπτιο είναι ο αστυνομικός Π.Γ., ο οποίος τραυματίας ήδη στο κεφάλι με μια μαχαιριά και κάταγμα κρανίου που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, συνεχίζει με τα αίματα να τρέχουν, να κυνηγά και να φτάνει τον Αιγύπτιο, ενώ οι συνάδελφοί του της ΔΙΑΣ και το πλήρωμα του περιπολικού του Α.Τ. Καλαμάτας έχουν μείνει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καρέ του βίντεο φαίνεται σε κοντινή απόσταση ένας ακόμα κρανοφόρος αστυνομικός της ΔΙΑΣ να κρατά ένα… καρεκλάκι που νωρίτερα θαμώνας καφενείου είχε πετάξει στο δράστη. Στο άλλο χέρι έχει ένα κλομπ και ακολουθεί. Ο Αιγύπτιος περπατά και δεν τρέχει από ένα σημείο και μετά, και αφού έχοντας ακόμα πίσω του τον Π.Γ. ο οποίος δεν τα παρατά, φτάνουν στη συμβολή της Μακεδονίας με την οδό Υδρας.

Εκεί ο Αιγύπτιος γυρνά προς τον τραυματία αστυνομικό, ετοιμάζει το μαχαίρι και κρατώντας το γερά στο χέρι πέφτει κατά πάνω του με ορμή. Ο αστυνομικός τον παρασύρει μαζί του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας κοντά στη συμβολή με την Θεμιστοκλέους και δέχεται μια ακόμα μαχαιριά στον ώμο. Στο σημείο εκείνο του βίντεο δεν φαίνονται πλέον καθαρά οι εικόνες γιατί μεσολαβεί μια κολόνα και ένα δέντρο, αλλά όταν ο έτερος κρανοφόρος αστυνομικός που μέχρι τότε παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση επεμβαίνει, ο τραυματισμένος συνάδελφός του του έχει ήδη περάσει χειροπέδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα