Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής παρέλαβαν -για να φρουρούν υπό 24ωρου βάσεως τον Τούρκο στρατιωτικό - ο οποίος μετά την απόφαση του ΣτΕ αφέθηκε ελεύθερος.

Γύρω από τον Τούρκο στρατιωτικό έχει απλωθεί ένα δίχτυ ασφαλείας από δεκάδες αστυνομικούς, που έχουν αναλάβει την ασφάλεια του σε 24ωρη βάση, ενώ βρίσκεται ήδη στο σημείο που έχει επιλεγεί ως το σπίτι στο οποίο θα διαμένει από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και η γειτονική χώρα έχει ζητήσει, τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα, την έκδοσή τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι επίσημες Αρχές της Τουρκίας, και οι οκτώ είχαν λάβει ενεργό μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος στρατιωτικός είχε πάρει άσυλο με απόφαση της δευτεροβάθμιας αρμόδιας επιτροπής, αλλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε προσφύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Τούρκου στρατιωτικού να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να φυλάσσεται και να προστατεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να δίνει το παρών στις αστυνομικές Αρχές κάθε μέρα.

Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι σε άμεση συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για να αποτραπεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο σενάριο θα έφερνε τη χώρα σε δύσκολη θέση.

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα