Σχολικά γεύματα σε 1.155 μαθητές του Κορυδαλλού

Σχολικά γεύματα σε 1.155 μαθητές του Κορυδαλλού

1.000 μερίδες φαγητού θα διανέμονται σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού, από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-2019. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», που αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του δημάρχου, Σταύρου Κασιμάτη, με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, από τις 2 Μαΐου εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου η καθημερινή σίτιση των 155 μαθητών του εσπερινού γυμνασίου και του εσπερινού λυκείου του Κορυδαλλού.

Σε σχετική δήλωση, ο κ. Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αφού η υπουργός κατανόησε την ανάγκη ένταξης περιοχών και σχολικών μονάδων του Κορυδαλλού στο πρόγραμμα.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» συνεχίζεται το «πρόγραμμα σίτισης υποσιτιζόμενων μαθητών», που υλοποιείται από το 2011 σε όλα τα σχολεία της πόλης με πόρους του Δήμου Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα αφορά στη διανομή δεκατιανού σε μαθητές από άπορες οικογένειες και υλοποιείται από τους διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τα κυλικεία, με απόλυτη διακριτικότητα εκ μέρους του δήμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα