Κρήτη: Βρέφος πέθανε από σπάνια μορφή λευχαιμίας

Ένα κοριτσάκι 8 μηνών από το Αφρίν της Συρίας άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη, σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένειά της το τελευταίο διάστη.

Η μητέρα της εγκατέλειψε τη Συρία όταν ήταν ακόμη έγκυος. Αρχικά εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, όπου γεννήθηκε η μικρή, και στη συνέχεια μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για το περιστατικό μίλησε στο CNN Greece ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Φανουργιάκης, ο οποίος τόνισε πως το βρέφος κατέληξε από οξεία λευχαιμία στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλευόταν από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη ο συγκεκριμένος τύπος λευχαιμίας, που στοίχισε τη ζωή του 8μηνου κοριτσιού, είναι εξαιρετικά σπάνιος, αλλά και αρκετά συχνός σε βρέφη κάτω του ενός έτους, ενώ κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ξεκαθάρισε πως επιστημονικά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, έγινε η ταυτοποίηση της λευχαιμίας και επιστημονικά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αυτού του τύπου η λευχαιμία με το περιβάλλον ή το μικροπεριβάλλον της περιοχής που ζούσε η μητέρα και το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανουριάκης, σημειώνοντας πως, όπως τον ενημέρωσαν οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση τους συγκεκριμένου περιστατικού, κάθε δύο χρόνια παρουσιάζεται ανάλογο περιστατικό και στον ελληνικό πληθυσμό.

.cnn.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα