Επίδομα παιδιού 2018: Καταβάλλεται σήμερα η πρώτη δόση

Επίδομα παιδιού 2018: Καταβάλλεται σήμερα η πρώτη δόση

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να πιστωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον νεοσύστατο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Δικαιούχοι είναι συνολικά 727.265 οικογένειες, αριθμός αυξημένος έναντι των δικαιούχων του 2017.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, «παρά τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα και το μεταβατικό χαρακτήρα της τρέχουσας περιόδου, ο νεοσύστατος ΟΠΕΚΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και την αποστολή που ανέλαβε, εργάστηκε πυρετωδώς, σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και εκπληρώνει το στόχο του να καταβάλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού αρκετά, πριν από το Πάσχα, διευκολύνοντας στο μέτρο που μπορεί, τον προγραμματισμό της ελληνικής οικογένειας».

Η συνολική δαπάνη είναι πάνω από 161 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 136,2 εκατ. ευρώ αφορούν την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού 2018, ενώ τα 25,2 εκατ. ευρώ αφορούν αναδρομικά προηγουμένων ετών, κυρίως, από το 2017 για 43.536 οικογένειες.

Τα αναδρομικά προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειονότητας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει πως τώρα πληρώνεται ολόκληρο το ποσό στο 100% (και όχι το 50%, όπως συνέβαινε στο παρελθόν) του α’ διμήνου (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), το οποίο δίνεται ως προκαταβολή με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2017 και, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα