Περίεργη υπόθεση με βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Άγνοια δήλωνε η αστυνομία

Μια περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη της τελευταίες ώρες και αφορά μια έκρηξη στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Με προκήρυξη της που δημοσιεύθηκε στο athens.indymedia.org η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου» που ανήκει στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-FRI), αναλαμβάνει την ευθύνη για έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ένα από τα φυλάκια που βρίσκονται στο πίσω μέρος των δικαστηρίων.

«Τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι.  Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της προκήρυξης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια -όπως η ίδια η ομάδα αναφέρει- έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον «αιχμάλωτο πολέμου Ντίνο Γιαγτζόγλου», και στα «έγκλειστα συντρόφια Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο». Επίσης, στις «καταλήψεις Ματρόζου 45,  Gare και Ζαΐμη 11 που δέχθηκαν την καταστολή του ελληνικού κράτους» αλλά και στην «κατάληψη Τερμίτα στον Βόλο που εκκενώθηκε και στη συνέχεια κατεδαφίστηκε». Τέλος υπάρχει και μια αναφορά στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρο Φούντα, που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή με αστυνομικούς στις 10 Μαρτίου 2010, στη Δάφνη.

Το θέμα που προκύπτει είναι πως η Ελληνική Αστυνομία δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη έκρηξη (γι αυτό άλλωστε δεν γράφτηκε και κάτι σχετικό στον Τύπο) και δεν ενημέρωσε καθώς, όπως αναφέρουν πηγές της ΓΑΔΑ, δεν έγινε… καμία έκρηξη το ξημέρωμα του προηγούμενου Σαββάτου στην περιοχή! Οι αστυνομικοί τονίζουν πως δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ ούτε και κάποιος πολίτης ενημέρωσε τις Αρχές για κάποια έκρηξη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως έγινε γνωστό, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να είναι γνωστό αν πράγματι βρέθηκε κάτι ή όχι.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα