Μυστήριο με τους 45 άρρωστους μαθητές στο Ακραίφνιο. Τι αναζητά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μυστήριο με τους 45 άρρωστους μαθητές στο Ακραίφνιο. Τι αναζητά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα αποτελέσματα από τις χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των δειγμάτων νερού αναμένουν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της Βοιωτίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να προσδιορίσουν την αιτία των μαζικών συμπτωμάτων πυρετού και εμετών σε 40 μαθητές, από τους 65 που φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ακραιφνίου.

Όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ «από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών…», ενώ σημειώνει ότι «η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)…».

Από το νοσοκομείο Λιβαδειάς διευκρινίζεται ότι «στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμετούς, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία…».

Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου και αυτό είχε σαν συνέπεια να δοθεί εντολή να κλείσει το σχολείο για να διερευνηθούν οι αιτίες, πράγμα το οποίο και έγινε. Δεκάδες δείγματα νερού συνέλεξαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Βοιωτίας που έχουν σταλεί για εξέταση στα ειδικά εργαστήρια. Από τα πρώτα αποτελέσματα που πρόεκυψαν μέχρι στιγμής από τα Χημικά Εργαστήρια της Λιβαδειάς δεν εντοπίζεται κάτι ανησυχητικό στο νερό, ενώ περιμένουν ακόμα και τις εξειδικευμένες εξετάσεις από την Αθήνα.

«Οι χημικές εξετάσεις του νερού ήταν καθαρές και περιμένουμε τώρα και τις μικροβολογιακές» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκος Βασιλείου, για να διευκρινίσει ότι «έκλεισε το σχολείο προληπτικά, για να γίνουν εξετάσεις και οι αναγκαίοι έλεγχοι και για σήμερα είπαμε στους γονείς αν βλέπουν συμπτώματα και να μη τα στείλουν για μάθημα».

«Περιμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα νερού που πήραμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και συμπληρώνει: «Οι υγειονομικές μας υπηρεσίες εντός της μέρας θα εκτιμήσουν και πάλι την κατάσταση, ανάλογα με τα αποτελέσματα που αναμένονται. Αν αποκλειστεί το θέμα του νερού από εκεί και μετά θα πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει σε επιτόπου επιδημιολογική έρευνα. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα εκτιμήσει αν θα κάνει επιτόπια παρέμβαση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα