Είχα ένα ηθικό και δίκαιο παιδί - Σπάραξε η άτυχη μάνα

Είχα ένα ηθικό και δίκαιο παιδί - Σπάραξε η άτυχη μάνα

Ξεχείλισαν ο πόνος και η συγκίνηση στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Εξι χρόνια μετά τον χαμό του άτυχου νεαρού και ενώ η σορός του δεν έχει βρεθεί ακόμα, η τραγική μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη κλήθηκε για ακόμα μία φορά να περιγράψει τις συγκλονιστικές στιγμές της εξαφάνισης του γιου της. Οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία από τα χείλη της και τα δάκρυα διέκοπταν την κατάθεσή της.

«Είμαι οφθαλμίατρος. Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, που δούλευε μαζί μου στο ιατρείο. Εκανε μεταπτυχιακό στα λέιζερ. Ηταν ένα εξαιρετικό παιδί. Είχα ένα ηθικό και δίκαιο παιδί» είπε, πριν καταρρεύσει στη δικαστική αίθουσα. Επειτα από σύντομη διακοπή, η χαροκαμένη μητέρα προσπάθησε να συνεχίσει: «Οι δολοφόνοι είχαν βάλει στόχο ακίνητα που είχε το παιδί». Ομως, ο πόνος δεν την άφησε να ολοκληρώσει την πρότασή της και η έδρα διέκοψε την ακροαματική διαδικασία, αντιλαμβανόμενη ότι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος Πέτρος Μιχαλεάκος (που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και σε 23 έτη) δεν ήρθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του. Η σύζυγός του, που εκτίει την ποινή της στις Φυλακές Θήβας, δήλωσε μέσω του συνηγόρου της ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη και πως παραιτείται από την έφεση που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία είχε καταδικαστεί σε 18ετή κάθειρξη. Αλλωστε, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, θα είναι ελεύθερη σε τρεις μήνες! Το 2014, οι δυο τους, καθώς και τέσσερα ακόμη άτομα είχαν κριθεί ένοχα κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν έφυγε με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο από το Διακοφτό Αχαΐας. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, οι απαγωγείς του τηλεφώνησαν στη μητέρα του ζητώντας λύτρα ύψους 620.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα