Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας. Επεισόδια, τραυματισμοί

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας. Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ χτύπησαν με αγριότητα τον Μανώλη Γλέζο, την ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ενώ αριστεριστές προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο.

Και οι δύο θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τον κ. Γλέζο να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εφραγμάτων και τον κ. Παναγόπουλο σε άλλη Μονάδα του νοσοκομείου.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενοι στον τραυματισμό του Μανώλη Γλέζου, τον χαρακτήρισαν ατυχές περιστατικό και όχι στοχευμένο, κατά την ευρύτατη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να περιορίσει τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους του κέντρου μικρές ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με αστυνομικούς, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Εκτεταμένα επεισόδια με τραυματισμούς σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να εισβάλλει στο χώρο.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίσθηκε σοβαρά από ρίψη πέτρας.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές, ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές από τη ρίψη πετρών και μολότωφ.


Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, εκ των οποίων 5 έγιναν συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, έσπασαν με βαριοπούλες και μάρμαρα καταστήματα, τράπεζες και αυτοκίνητα.


Το κύριο σώμα των διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία προς το Υπουργείο Απασχόλησης.

Επιχείρησαν, μάλιστα, να σπάσουν την πόρτα του κτιρίου, προκειμένου να εισβάλουν στο υπουργείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμειςι μαρτυρίες από τα όσα συνέβησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν άλλες εποχές.



Αστυνομικοί χτυπούν και δέρνουν ανελέητα τους διαδηλωτές, ακόμη και έναν ηλικιωμένο, τον οποίο έσερναν στον δρόμο.

Οι διαδηλωτές τους φωνάζουν: "Είναι 70 χρονών, δεν τον βλέπετε;". Εκείνοι όμως συνεχίζουν να τον κουβαλούν σαν "τσουβάλι", μπαίνοντας μπροστά από τις κάμερες ώστε να μην καταγράψουν τις σκηνές.

Έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας διαδηλωτές «εγκλώβισαν» ομάδα των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, για να γλυτώσουν από την οργή των διαδηλωτών, ενώ ένας αστυνομικός που έμεινε απ’ έξω δέχθηκε επίθεση από το μαινόμενο πλήθος.


Μαρτυρίες αναφέρουν ότι διαδηλωτές τού έβγαλαν το κράνος που φορούσε και τον χτύπησαν στο κεφάλι.


Πυροσβέστες σβήνουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς


ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:45, όταν μία ομάδα διαδηλωτών εκσφενδόνισε μπουκάλια στις δυνάμεις των ΜΑΤ και εκείνοι τους απώθησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Πάγωσε το αίμα

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες παγώνουν το αίμα. Είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, με αποκορύφωμα την απρόκλητη, άνανδρη και φασιστική επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου.


Αστυνομικοί των ΜΑΤ προτάσσουν τα κλομπ, χτυπούν τον 88χρονο Μανώλη Γλέζο και του ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα στο πρόσωπο… Ο Μανώλης Γλέζος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Λίγο νωρίτερα, ο Μανώλης Γλέζος είχε βγει από τη Βουλή, όπου μαζί με άλλα μέλη της Αριστεράς κρέμασαν πανό στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Αστυνομικοί των ΜΑΤ τους απώθησαν από το κτίριο με τη βία.


Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε και ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος προπηλακίστηκε από αριστεριστές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Συντάγματος.



Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποβασταζόμενος

Εξοργισμένοι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του κ. Παναγόπουλου, αποκαλώντας τον «πουλημένο» και στη συνέχεια του επιτέθηκαν, εκσφενδονίζοντας εναντίον του γιαούρτια, σκίζοντας το πουκάμισό του και χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Μέλη της ΓΣΕΕ περικύκλωσαν τον κ. Παναγόπουλο, για να τον προστατεύσουν, και τον μετέφεραν στο προαύλιο της Βουλής, όπου και πάλι όμως δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων.

Κατάληψη στο Εθνικό Τυπογραφείο

Κατάληψη στο Εθνικό Τυπογραφείο πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του υπ. Εσωτερικών δηλώνοντας διατεθειμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί, προκείμενου να μην τυπωθεί το νομοσχέδιο με τα οικονομικά μέτρα.


Νέα απεργία στις 11 Μαρτίου

Στο μεταξύ, νέα απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την επόμενη Πέμπτη, 11 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα επεισόδια

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τη δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και τη χρήση χημικών κατά του Μ. Γλέζου και εκφράζει τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ».

«Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα