Κωνσταντίνος Φλώρος: Κακουργηματική δίωξη στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κωνσταντίνος Φλώρος: Κακουργηματική δίωξη στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν εχθές μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, όταν ένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης δέχθηκε επίθεση από έναν πρώην «Σπαρτιάτη».
Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τι συνέβη
Τo περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο «Χ» (πρώην Twitter).

Παρά τις προσπάθειες των παριστάμενων να συγκρατήσουν τον πρώην «Σπαρτιάτη», νυν ανεξάρτητο βουλευτή, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο με ύβρεις μεταξύ των δύο βουλευτών:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος: Άντε

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Τον γρονθοκόπησε
Μόλις οι δύο βουλευτές βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες, ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάταγμα στη μύτη και τραυματισμό στο χέρι του.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος έκανε λόγο για κτηνωδία ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποπέμπεται για 15 μέρες από τις εργασίες της Βουλής.

Κακουργηματική δίωξη
Αργότερα, και με εντολή Τασούλα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής).

Όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί για το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τον ξυλοδαρμό έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, καταδίκασαν τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Η «βεντέτα»
Βαθιές «ρίζες» φαίνεται πως έχει το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και την οικογένεια Φλώρου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Ευστάθιος Φλώρος, αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και συνιδρυτής, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, της Ελληνικής Λύσης, «εξοστρακίστηκε» από το κόμμα.

Μάλιστα, η σύγκρουση πρόκειται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο Ευστάθιος Φλώρος έχει υποβάλει μήνυση κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα