Θεσσαλονίκη: Ομοφοβική επίθεση εναντίον του Στ. Κασσελάκη. Βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ομοφοβική επίθεση εναντίον του Στ. Κασσελάκη. Βίντεο

Επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» το βράδυ της Κυριακής (10/3).

Ομάδα κουκουλοφόρων που βρίσκονταν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κινήθηκαν απειλητικά κατά του κ. Κασσελάκη και τον προπηλάκισαν λεκτικά, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και, μεταξύ άλλων, του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.

Λίγα λεπτά αργότερα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε, ενώ κατάφεραν να αρπάξουν το πηλήκιο.

Η επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη:

Επίθεση κουκουλοφόρων στην πορεία κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου (09.03.2024).

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων του ακροδεξιού χώρου, προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο και κινήθηκε κατά των διαδηλωτών, με τους συγκεντρωμένους να αντιλαμβάνονται την παρουσία ομάδας ακροδεξιών.

Με τη συνδρομή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τους απώθησαν προς τα στενά της πλατείας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επίθεση σε τρανς άτομα το Σάββατο

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου (09.04.2024) ομάδα νεαρών στην Αριστοτέλους επιτέθηκε και προπηλάκισε δύο νεαρά άτομα, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τα θύματα, φοβούμενα για την ασφάλειά τους, βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης. Η ΕΛΑΣ προχώρησε συνολικά σε 21 προσαγωγές και συλλήψεις για το περιστατικό.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής (10/3) ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα