Οδησσός: Ρωσικός πύραυλος έσκασε περίπου 150 μακριά από τον τόπο συνάντησης Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Οδησσός: Ρωσικός πύραυλος έσκασε περίπου 150 μακριά από τον τόπο συνάντησης Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Δευτερόλεπτα μετά ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη του ρωσικού πυραύλου στο κέντρο της Οδησσού κόβει την ανάσα.

O Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκονταν στο λιμάνι της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, όταν ο ρωσικός πύραυλος σκορπίζει τον τρόμο στους αμάχους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε: «Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο Πρόεδρος Ζελένσκι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και από την άλλη δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες.Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη.

»Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας».

Στο σημείο επικράτησε πανικός ενώ η πομπή μαύρων θωρακισμένων αυτοκίνητων απομακρύνθηκε με ταχύτητα, ενώ οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Οδησσός, που έχει θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς, χτυπήθηκε είτε από πύραυλο Iskander είτε από πύραυλο Onyx.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας της πρωθυπουργικής  αποστολής
Κάτω από άκρα μυστικότητα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας. Από εκεί η πομπή του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με προορισμό την Οδησσό σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Ζελένσκι έφτανε στην πόλη από το Κίεβο.

Ο Πρωθυπουργός αρχικά επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης, όπου τον υποδέχτηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος, και ενημερώθηκε για την λειτουργία του διαδρόμου εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη.

Ο πύραυλος που έπληξε την Οδησσό σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις εκτοξεύθηκε από την κατεχομένη Κριμαία και όταν οι δυο ηγέτες κατευθύνονταν προς τα οχήματα τους εκείνος εξερράγη σε κοντινή απόσταση από αυτούς.

Παρά το ρωσικό σφυροκόπημα η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε κανονικά, με το τετ α τετ των δύο αντρών να διαρκεί παραπάνω από το προγραμματισμένο.

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα