Βουλή: Όχι στην αντισυνταγματικότητα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Πιερρακάκης: Σπάμε ταμπού

Βουλή: Όχι στην αντισυνταγματικότητα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Πιερρακάκης: Σπάμε ταμπού

Απορρίφθηκε πριν από λίγο κατά τη συζήτηση στη Βουλή η πρόταση να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από τη Βουλή με τον υπουργό  Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να σημειώνει στην τοποθέτησή του ότι «σπάμε ταμπού». 

Νωρίτερα αίτημα για να συζητηθεί η αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου είχαν καταθέσει στο προεδρείο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Περρρακάκης στην τοποθέτησή του ενώπιον της Βουλής σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο εμείς και η Κούβα απαγορεύουμε την ίδρυση κρατικών πανεπιστημίων».

«Διαλέγουμε να εμπιστευτούμε τις γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σωκράτη Φάμελλο σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο αριθμός των μεταπτυχιακών με δίδακτρα, καθώς και ότι υπήρξε μαχαίρι σε κρατικές επιχορηγήσεις.

Αναφερόμενος στην παρουσία των ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα τόνισε ότι με το νομοσχέδιο υπάρχει μέριμνα για την μη κερδοσκοπικότητα καθώς σε διαφορετική περίπτωση η άδεια αφαιρείται.

Nωρίτερα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Η συζήτηση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (8/3), οπότε αναμένεται και η ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα