ΣΥΡΙΖΑ: Έρευνα της εισαγγελίας για την αλλοδαπή εταιρεία του Κασσελάκη και το δάνειο στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Έρευνα της εισαγγελίας για την αλλοδαπή εταιρεία του Κασσελάκη και το δάνειο στο κόμμα

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχει μπει το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα κομματικά μέσα.

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, από την οποία δόθηκαν χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά σε ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός Δημήτριος Νομικός.

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

 
«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε»
Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην εισαγγελική παρέμβαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την τραγωδία των Τεμπών και τις παράνομες παρακολουθήσεις με το Predator.

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα