Κασσελάκης: «Θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές» – Τι είπε για Τσίπρα και Γεροβασίλη

Κασσελάκης: «Θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές» – Τι είπε για Τσίπρα και Γεροβασίλη

Ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα έδωσε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Επιπλέον έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, αφού διεμήνυσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Το συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει. Έχω βγει προφανώς ενισχυμένος. Είδατε ένα ολόκληρο στάδιο που σειόνταν και έλεγε: Κάτω από τα χέρια από τον Κασσελάκη. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές στο κόμμα. Να γίνει μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς», σημείωσε σε συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε οι σύνεδροι διεμήνυσαν ότι «ο Στέφανος είναι ο πρόεδρος μας». «Άρα δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης και έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνω ακριβώς αυτό. Να προχωρήσω στις αλλαγές. Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά να με αμφισβητήσει και με χαρά να ξανακερδίσω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που εξήγησε ότι δεν κάνει αυτή την δήλωση εξαιτίας αλαζονείας.

Για την ματαίωση της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφεύγει και πάλι στις κάλπες για πρόεδρο. «Ας είμαστε ειλικρινείς η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Από την στιγμή που ένας σύντροφος, μία συντρόφισσα δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφια και έχεις ένα συνέδριο που εκφράζει την βούληση των μελών να σου λέει: ‘’Πάμε μπροστά, σε στηρίζω χωρίς αστερίσκους’’ είναι ξεκάθαρη η εντολή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανούσια» μία νέα εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση. «Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και μετά τι; Τι νόημα έχει αυτό για την κοινωνία; Πιστεύω ότι θα ήταν μία ανούσια διαδικασία εφόσον όλο το Συνέδριο λέει ότι δεν χρειάζεται αναβάπτιση και η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι υποψήφια στις 10 Μαρτίου», υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Όσον αφορά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που του ζήτησε να προσφύγει στην ετυμηγορία των μελών του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι ο διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου επικοινώνησε με τον δικό του διευθυντή και τον ενημέρωσε ένα λεπτό πριν δημοσιευθεί στο Facebook.

«Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο. Πέρα από αυτό μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα», εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευθούμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τα στελέχη που ήταν απέναντι μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα σε σχέση με το συνέδριο. Όποιος προσπαθεί να πείσει ότι κάπως βγήκα λαβωμένος από το συνέδριο προφανώς δεν παρακολούθησε το Συνέδριο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα»

«Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά την χώρα. Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα. Και πρέπει να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος. Ότι είμαστε η μία παράταξη που θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς», εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τα μέλη θα αποφασίσουν που θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση γιατί ο κόσμος να στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ξεκάθαρο στίγμα που δεν το δείχνει το τρίτο κόμμα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία από την ΝΔ».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα