Το παρασκήνιο της απόλυσης Τεμπονέρα από επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Κασσελάκη

Το παρασκήνιο της απόλυσης Τεμπονέρα από επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Κασσελάκη

Μπορεί προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης να παρέστη στην εκδήλωση όπου μετείχε ο Διονύσης Τεμπονέρας με θέμα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη;» και να κάθισε να τον ακούσει, ωστόσο οι σχέσεις τους κάθε άλλο παρά αγαστές είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στην ανοικτή σύγκρουση που υπήρξε μεταξύ τους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, με το στέλεχος του κόμματος να δηλώνει στον πρόεδρο πως «τα μέλη του κόμματος ποτέ δεν σου έδωσαν εξουσιοδότηση για τη μετάλλαξη του κόμματος για κάποια σοσιαλδημοκρατική ή φιλελεύθερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Τώρα γίνεται γνωστό ότι λίγο πριν από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. θυμίζουμε ότι ο κ. Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Διονύση Καλαματιανού, και ότι κάθε βουλευτής διαθέτει επιστημονικό συνεργάτη, τον οποίο πληρώνει η Βουλή).

 
Το παράδοξο είναι πως το αίτημα για την απόλυση του κ. Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη έγινε με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση που προαναφέραμε (σ.σ. στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά) όπου έδωσε όμως το παρών και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όταν του είπαν να πάρει τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά πως «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ», δείχνοντας το στέλεχός του.

Τότε, άτομα από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη φέρεται να ζήτησαν τη διαγραφή του κ. Τεμπονέρα από το κόμμα. Και μπορεί να μην τον διέγραψαν, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να πυροδοτούσε επιπλέον πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, αλλά τον απέλυσαν από επιστημονικό συνεργάτη.

Αυτό που επί της ουσίας έγινε ήταν να ζητήσει ο κ. Κασσελάκης από τον βουλευτή Διονύση Καλαματιανό να απολύσει τον κ. Τεμπονέρα από επιστημονικό του συνεργάτη, κάτι που έγινε δεκτό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα