Γάμος ομοφύλων: Διαρροές και ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου - Καρατόμηση Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Γάμος ομοφύλων: Διαρροές και ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου - Καρατόμηση Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε 52 συνολικά απώλειες στην ψηφοφορία. Την ίδια στιγμή υπάρχει μια ενδιαφέρουσα έρευνα που παρουσιάζουν σήμερα «Τα Νέα» και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό στην πρώτη θέση εμφανίζεται ο «κανένας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο και είναι πια νόμος του κράτους.

Για τους βουλευτές που είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Το θέμα όπως αναφέρουν ήταν να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση και πάνε στην επόμενη ημέρα.

Άλλωστε σημειώνουν από την αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας και τα θετικά σχόλια στο διεθνή τύπο δείχνουν την εικόνα μιας χώρας που νομοθετεί και εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.

Εφημερίδα «Τα Νέα»: Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Πράγματι «Τα Νέα» στο πρωτοσέλιδό τους αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ ο “Κανένας” απειλεί το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 48% τον Οκτώβριο καταγράφεται στο 47,4% τον Ιανουάριο, ενώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ που ακολουθεί από το 18,1% τον Οκτώβριο έφτασε τον Ιανουάριο στο 27,8%.

«Τα Νέα» αναλύουν πώς η γκρίζα ζώνη του «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» και η εδραίωση του “Κανένα” στη δεύτερη θέση προβληματίζουν την κυβέρνηση και πώς αυτή η τάση θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Καρατόμηση Πολάκη από αρχιτομεάρχη στον ΣΥΡΙΖΑ – Τριγμοί και στο ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Παύλος Πολάκης απαλλάσσεται από τη θεσμική θέση που διαθέτει, εκείνη του αρχισυντονιστή του κόμματος.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των συνεπειών που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για όσους από το κόμμα δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα και στον Όθωνα Ηλιόπουλο και τη Νίνα Κασιμάτη, οι οποίοι επίσης δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Βαρύ είναι το κλίμα και στο ΠΑΣΟΚ για τις 11 αποχές από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην καταψήφισε το νομοσχέδιο αλλά οι 11 αποχές λογίζονται ως απώλειες από την ΚΟ. Το ζήτημα αφορά κυρίως στην κ. Λιακούλη, επικεφαλής της ΚΟ, η οποία απείχε από την ψηφοφορία.

Προς ώρας δεν θα υπάρξει κύρωση καθώς δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης, όπως αναφέρουν «φωνές» του κόμματος, θα πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν στα προγραμματικά του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα