Μητσοτάκης: Στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός - Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Μητσοτάκης: Στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός - Συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Την διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και το μήνυμα για βούληση ενίσχυσης και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με συνέργειες στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και τον υφυπουργό για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική διπλωματία θα απευθύνει χαιρετισμό μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας σε Σερβοελληνικό επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η Σερβία θα φιλοξενήσει την έκθεση Specialized Expo 2027.

Για το Φόρουμ μάλιστα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον Κώστα Φραγκογιάννη, στην οποία συμμετέχουν περί τις 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει προσκληθεί από την σερβική πλευρά να ενημερωθεί για την Specialized EXPO 2027.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα