Ενστάσεις και από Στυλιανίδη για το γαλάζιο «φροντιστήριο»: Ίσως η κουβέντα έπρεπε να γίνει νωρίτερα

Ενστάσεις και από Στυλιανίδη για το γαλάζιο «φροντιστήριο»: Ίσως η κουβέντα έπρεπε να γίνει νωρίτερα

«Ένα κόμμα δεν κρύβεται πίσω από ανασφάλειες και υπεκφυγές», είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφορικά με τη στάση της αποχής που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το iEidiseis, λίγη ώρα μετά το ηχηρό «όχι» του Νικήτα Κακλαμάνη στο «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, άλλος ένας βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης δημοσιοποίησε τις ενστάσεις του, λέγοντας που δεν γνωρίζει αν θα συμμετάσχει σε αυτό ή όχι.

Ο λόγος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έχει κάνει γνωστό εδώ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε αυτή την κουβέντα λίγο νωρίτερα. Ο φίλος μου ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει θεσμικά δίκαιο. Καλό είναι να συνδιαμορφώνεις για να δεσμεύεις κιόλας. Όταν διαμορφώνεις πρώτα και μετά πας να πείσεις», είπε αρχικά μιλώντας στο OPEN, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν θα συμμετάσχει, τελικά, στην ενημέρωση, απάντησε: «Δεν ξέρω, με προβληματίζει. Εγώ έτσι και αλλιώς έχω διαμορφωμένη θέση οπότε θα δούμε».

Στη συνέχεια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε: «Με ενοχλεί γιατί αυτό τα ζητήματα, τα αξιακά θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα προσεγγίζουμε ούτε με μια ακτιβιστική λογική των δικαιωματιστών, ούτε με ακραία ψηφοθηρική λογική που κάποιοι χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν μέρισμα στην κοινωνία».

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς την ελευθερία να επιλέγουν πώς θα ζήσουν, να τους λύσουμε τα νομικά ζητήματα, συμπληρώνοντας το σύμφωνο συμβίωσης τα κενά οικογενειακού δικαίου που μπορεί να έχει», συνεχίζει. Όμως, όπως σημειώνει πως εφόσον περάσει το νομοσχέδιο «είναι θέμα χρόνου είτε το ευρωπαϊκό δικαστήριο, είτε το ελληνικό δικαστήριο να αναγνωρίσει και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε», συνέχισε.

«Δεν πρέπει να κλονίσουμε το πρότυπο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας», τόνισε, εξηγώντας πως αυτός είναι ο λόγος που θα καταψηφίσει. Όπως είπε «ένα κόμμα δεν κρύβεται πίσω από ανασφάλειες και υπεκφυγές», αναφερόμενος στην πρόταση που έγινε οι διαφωνούντες να δηλώσουν αποχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα