Κυβέρνηση: Στο επίκεντρο οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τριγμοί στη ΝΔ

Κυβέρνηση: Στο επίκεντρο οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τριγμοί στη ΝΔ

Ανοίγει τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια ο πρωθυπουργός, καθώς τις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει ο ίδιος το τοπίο για το περιεχόμενο της ρύθμισης με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι θα μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί που διαμένει σε δομή, ενώ το παιδί του βιολογικού γονέα θα μπορεί να αναγνωριστεί από τον ή τη σύζυγό του.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δε θα επιτρέπει το δικαίωμα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω παρένθετης μητέρας σε ζευγάρια ανδρών.

Τριγμοί στη ΝΔ
Παρότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει και το νομοσχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών, το Μέγαρο Μαξίμου συναντά ισχυρές αντιδράσεις και σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, καθώς πρωτοκλασσάτα στελέχη εκφράζουν καθημερινά τη διαφωνία τους, στην οποία, όπως διαμηνύουν, θα επιμείνουν ακόμα και σε περίπτωση κομματικής πειθαρχίας.

Όσον αφορά στην κομματική πειθαρχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε ότι συνιστά απόφαση του πρωθυπουργού και έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες.

Ανοιχτό ενδεχόμενο συνομιλιών με τον πρωθυπουργό άφησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τη δική του πρόταση νόμου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνοντας την ισότητα στον γάμο, την τεκνοθεσία, αλλά και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας, με την Κουμουνδούρου να χρεώνει στον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από την αντιπολίτευση στο «γαλάζιο» νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο πρωθυπουργός παίζει καθυστερήσεις με το νομοσχέδιο», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει εσωκομματικός διάλογος εντός του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι διαφωνούντες υπουργοί και βουλευτές για την αναγκαιότητα της ρύθμισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα