Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (03/01/2024) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα, ενώ σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει συγγράψει αρκετές μελέτες στο Εμπορικό Δίκαιο και ασκώ τη δικηγορία από το 2001 σε θέματα Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει αγγλικά και Ιταλικά, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ειρήνη Φάσσου και έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ επανεκλέγεται στις εκλογές του 2023.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα